Настали холоди, і ми стрімко оновлюємо свій гардероб теплим речами. У магазинах можна побачити величезний асортимент кофт. Однак яку з них вибрати, щоб вона була не тільки теплою і комфортною, але й модною?

На сьогодні, домінуючий матеріал для холодної пори - шерсть. Але в її чистому вигляді, але не всі модниці її люблять. Вона не завжди добре буде тримати форму і у деяких людей, на натуральну вовну, може бути алергія. В такому випадку, ідеальний варіант - це кофта, в якій вона змішана з іншими добавками. Наприклад, бавовна або поліестер.

Шерсть - кращий вибір для холодних місяців.

Можна виділити кілька видів вовни:

Мериносова з тонкою ниткою. Це — ідеальний вибір для тих, кому не подобається «колюча» шерсть. Вироби з мериносової пряжі по м’якості схожі з кашеміру, але на відміну від них носяться тривалий час;

Альпака — найміцніша пряжа з усіх видів вовни, але теж дуже м’яка;

Овеча вовна — тонка і м’яка;

Шетлендская шерсть, яка складається з більш грубих ниток;

Мохер — шикарна, об’ємна пряжа.

Доглядати за джемпером, светром або кофтою з вовни слід згідно прикладеним до них інструкціям (деякі вовняні речі витримують навіть машинне прання).

Непоганий комфортний і не менш теплий матеріал – кашемір. Речі з цього матеріалу не вимагають якогось особливого догляду і зберігання, але вони виглядають відмінно.

Цей матеріал дуже популярний при виробленні трикотажних речей, що розрізняються своєю ціною, якістю та особливостями пряжі, яка може складатися з двох -, трьох або більшої кількості ниток.

З пряжі в дві нитки виходять м’які, легкі та комфортні в носінні вироби, які, однак, досить недовговічні.

Речі, пов’язані з пряжі в три або більше нитки, також м’які і комфортні, але при цьому виглядають більш щільними і важать трохи більше.

Зазвичай, кашеміровий жіночий пуловер, светр або кардіган слід прати вручну з м’яким миючим засобом і сушити його на рівній поверхні. Однак переконайтеся в тому, що на етикетці або ярлику виробу не вказано інший спосіб чистки.

Порада: Для економії можна купити трикотажні вироби із суміші кашеміру і шерсті. Всього 20% кашемірових волокон у складі пряжі додадуть одязі елітарний вид, м’якість і легкість, а носити ви її зможете навіть довше, ніж светри або кардигани з чистого кашеміру.

Бавовна

Доступний і універсальний На відміну від меріносових або кашемірових пуловерів, джемпера з бавовни можна носити в будь-яку погоду, до того ж вони невибагливі у догляді.

Звичайно, бавовняний светр не такий теплий, як вовняний, однак і він захистить нас від легкого морозцю.

Практично всі речі з бавовни витримують ручне прання, а деякі з них, зроблені з суміші бавовни з синтетикою, можна прати і в машині, переконавшись, попередньо, що це дозволено. Обережності вимагає лише суміші бавовни з кашеміром або вовною.

Ну і на останньому місці – кофти або светри з штучних волокон. Приміром, поліестер, поліамід або нейлон. Переваги таких светрів досить мізерні: ціна і не більше. Добре зігрітися з таким светром не дуже то і вийде.