Чотирнадцятого грудня в нашій країні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Традиційно в цей день правоохоронці Рівненщини в знак пошани зустрічаються із ліквідаторами тієї злощасної катастрофи.



pic І хоч не всі соціальні проблеми чорнобильців за 29 років, на жаль, вирішені, самі ліквідатори називають 14 грудня своїм святом. Бо саме через сім місяців після страшної трагедії було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

pic

На сьогодні в поліції Рівне нщини шестеро ліквідаторів продовжують нести службу, а 400 — перебувають на заслуженому відпочинку. Всі вони заслуговують на особливу шану. Адже в Чорнобилі саме вони, рядові і генерали міліції, рятували світ ціною власного здоров’я.

pic

— Про те, що сталося, не можна забувати, — звернувся до присутніх на урочистостях т.в.о начальника Головного управління Національної поліції в Рівне нській області Сергій Максимов. — Лише наша пам'ять і вдячність можуть бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє життя, кому довелося вести нерівний двобій із чорнобильським ядерним лихом.

pic

Слова вдячності та глибокої поваги на адресу ліквідаторів прозвучали також з уст начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в Рівне нській області Андрія Сілкова, голови Асоціації “Чорнобиль” Ігоря Полякова та члена президії Української Асоціації “Чорнобиль” органів та військ МВС Володимира Попова.

pic

Натомість начальник відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Рівне нській області Катерина Чуб’юк розповіла про зміни у законодавстві щодо пенсійного забезпечення, а також відповіла на усі запитання, які цікавили учасників зустрічі.

pic

Чоловіки з сумом в очах та ностальгією в серці переглянули документальний фільм про той злощасний день та наслідки, які спіткали людство потому.

pic

Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, кого вже немає поруч та поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам міліції.

pic

А після завершення офіційних заходів ліквідатори мали нагоду поспілкуватися між собою, поділитися наболілим та, звісно, пригадати ті часи, коли довелося виконувати непрості завдання із локалізації і подолання наслідків катастрофи.

pic

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП В Рівне нській області