У Рівному поринули у традиції святкування Андрія. На екологічні вечорниці у Краєзнавчому музеї зібралися від старого до малого. Частували гостей варениками та дали можливість відкусити традиційної калити. Більше про те, як рівняни відзначали свято Андрія

Різдвяними колядками та щедрівками школярі розважали жителів міста, які прийшли на свято Андрія у Рівне нський краєзнавчий музей. На сцені діти відтворили вже давно забуті звичаї та обряди наших предків у північних районах області.

Організатори свята зазначають, таким чином намагаються поділитися з рівнянами секретами здорового способу життя та веденням екологічного побуту, які були відомі нашим предкам сотні років тому.

Дітвора на святі Андріївських вечорниць не лише співали колядок та щедрівок, а й на деякий час перетворилися на справжніх артистів.

Показали на сцені також і кухню наших предків. У експедиції розшукали як у давнину заплітали коси дівчатам. Юрій Ковальчук разом із своїми вихованцями радіє, що все задумане, вдалося втілити в життя та показати на загал.

Традиційно, на святкуванні Андріївських вечорниць рівнян пригощали варениками, пирогами, смаколиками та традиційною стравою - калитою.