Економлять на теплі у соціальних об'єктах області. При цьому мерзнути ані у школах, ані у медичних установах не доводиться. Бо ж у рамках обласної програми з енергоефективності 49 проектів у районах отримали фінансування з місцевих та обласного бюджету.

Дитячий садок "Веселка", що у Клесові Сарненського району, відвідує 156 місцевих дітлахів. Якою б не була погода його вихованці завжди у теплі. Адже у закладі капітально відремонтували систему опалення та головне - замінили газові котли на твердопаливні. До того ж українського виробництва.

На ремонт пішло майже три місяці - зараз додають останні штрихи, аби котельня могла запрацювати на повну. У дитячому садочку кажуть, вже відчули переваги після ремонту. Бо ж тепер малят гріють теплі батареї, а дорослих - енергонезалежність від північного сусіда.

Тепер кажуть, можуть додати тепла, якщо на вулиці холоднішає. Бо ж на дорогий газ тепер не зважають. Твердим паливом дитячий садок забезпечує Клесівський лісгосп.

На оновлення котельні у Клесівській "Веселці" витратили майже мільйон двісті тисяч гривень. Як швидко окупиться проект залежить і від погоди. Чим холодніша зима, тим швидше нова котельня себе виправдає.