У результаті спільних скоординованих дій прокуратури Рівненської області з працівниками СБУ із залученням співробітників Управління внутрішньої безпеки в Рівненській області Національної поліції України викрито 2 працівників одного із районних відділів поліції, які одержали неправомірну вигоду.

Поліцейських затримано 15 грудня під час одержання у службовому автомобілі коштів у сумі 1 500 гривень від мешканця області. За вказану суму правоохоронці пообіцяли не складати протокол про вчинення адміністративного правопорушення та повернути цьому громадянину автомобіль.

На цей час слідчими прокуратури Рівне нської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області