Різдво - це особливе свято, яке має глибоке значення в житті багатьох людей, а його традиції, в тому числі і Різдвяний декор, сягають корінням далеко в минуле. У нашій статті ми розповімо про 5 популярних ідеях Різдвяного декору, які не тільки прикрашають будинок, але і несуть в собі святковий символізм.

1. Різдвяний вінок

Одним із найпопулярніших прикрас у всьому світі на Різдво вважається різдвяний вінок. Його форма символізує колесо життя, без початку і кінця. Виготовляється вінок із лапника або скрученої в щільний джгут соломи, а прикрашається маленькими іграшками, кульками, засушеними або живими квітами, паличками кориці. Зазвичай вінок вішають на двері або розміщують на святковому столі з чотирма запаленими свічками. Його стиль може бути абсолютно будь-яким – класичним (якщо вінок складений тільки з ялинових або соснових гілок) і надзвичайно яскравим – досить вплести в нього стрічки, ялинкові кулі, позолочені шишки.

pic

2. Чобіток для подарунків

Якщо ви маєте намір підтримувати новорічну легенду, непомітно залишаючи подарунки в різних куточках будинку, то різдвяний чобіток (він же носок валянок Діда Мороза) буде для такого сюрпризу якраз. Запасіться ним завчасно на кожного члена сім’ї або гостя. І перед святом розвісьте по всій квартирі. Між іншим, різдвяний чобіт – чудовий засіб виховання дітей. Розкажіть чадам старовинну легенду: «Під Різдво дід Мороз ходить по домівках і непомітно підкладає в чоботи подарунки. Слухняним дітям – солодощі. А хуліганам – шматки вугілля . Побачите, вони будуть добре поводитися.

pic

3. Попурі

У традиційних різдвяних попурі використовують «зимові», зігріваючі спеції – палички кориці, гвоздику, імбир, мускат, какао, цитрусові (повністю або засушені скибочки). Всі ці ароматні інгредієнти складають у скляну вазу (або на блюдо) і розміщують композицію на обідньому столі, у вітальні, на кухні, у ванній. Для підтримки аромату можна періодично збризкувати попурі відповідною ароматичною олією (наприклад, апельсиновою). Тільки робіть це обережно, тому що деякі елементи композиції (такі, як мандарини) можуть від крапельок масла потемніти. Запалені свічки краще тримати подалі.

pic

4. Свічки

Святкової ілюмінації забагато не буває! Дістаємо всі свічники, які зможете знайти в будинку: чим більше кольорового скла, тим ефектніше вийде освітлення. Згодиться будь-яка тара – блюдця, чашки, склянки, фігурні банки з-під варення. Розставляємо свічки по всій квартирі. Обов’язкові пункти – святковий стіл і підвіконня. При бажанні можна зробити свічки своїми руками, заливши розтоплений на водяній бані парафін в шкірку від цілого апельсина (така свічка вийде дуже запашною) або морську раковину. Плаваючі свічки помістіть в наповнені водою прозорі невисокі вази або келихи з яскравими камінчиками і черепашками на дні. Замість води можна використовувати квасолю, камінчики, або пісок.

pic

5. Помандери

Помандери – це ароматичні кульки, зроблені з апельсинів і паличок гвоздики. Їх виготовлення напередодні Нового року може стати сімейною традицією. Обв’яжіть апельсини красивими стрічками з оксамиту, атласу, шовку або органзи. Після цього заповніть вільну поверхню паличками гвоздики, встромляючи їх гострим кінцем у шкірку. Не забувайте постійно прибирати сік серветкою, щоб не забруднити стрічки. Можна увіткнути гвоздики рівномірно в кожну секцію, а можна викласти який-небудь вигадливий малюнок.

Готові помандери підвішують на ялинку, використовують для декору кімнати або поміщають в різдвяне попурі. Їх також можна вручати гостям. Зберігаються вони дуже довго. З часом, у міру висихання, апельсини зменшуються в розмірі, виділяючи чудовий аромат. Висохлі помандери помістіть у герметично закриту ємність, наповнену зимовими спеціями, на кілька тижнів, щоб вони заповнили свій чудовий аромат, а потім використовуйте їх у складі ароматичної композиції для ванни або кухні.

pic