Рекламування у засобах масової інформації та виготовлення матеріалів агітації щодо військової служби в Збройних Силах України передбачено обласною Програмою військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях на 2016 – 2020 роки.

Про це йшлося 15 грудня під час засідання постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей під керівництвом її голови Бориса Бірука. Участь у засіданні постійної комісії також взяв перший заступник голови Рівне нської обласної ради Микола Драганчук.

- Програма дозволить забезпечити більш ефективну організацію роботи по забезпеченню підготовки громадян допризовного та призовного віку до військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях України, прийняття на військову службу за контрактом, - зазначив під час представлення Програми військовий комісар Рівне нського обласного військового комісаріату, полковник Михайло Твердохліб.

Після обговорення члени комісії вирішили підтримати питання та одноголосно рекомендували голові обласної ради винести дану Програму на розгляд сесії облради.

- Для ефективного інформування молоді про перспективи військової служби сьогодні вкрай важливо активно співпрацювати із засобами масової інформації. Адже саме правдиве й об’єктивне висвітлення життєдіяльності військ, підготовка ексклюзивних інформаційних матеріалів, присвячених патріотам, нашим Героям, воїнам-професіоналам, формують у молодих людей об’єктивну оцінку реалій військової служби. Так, до речі, роблять у багатьох цивілізованих державах. Заохочення молоді до військової служби – це насамперед питання престижу, іміджу Збройних Сил. Тому розв’язання цієї проблеми не варто покладати лише на військові комісаріати – це загальнодержавна проблема, - наголосив голова Рівне нської обласної ради Володимир Ковальчук.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.