16 грудня о 03:30 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Самостріли Корецького району виникла пожежа в житловому будинку. До місця виклику негайно виїхав черговий караул вогнеборців 15-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Корець.

По прибуттю рятувальники з’ясували, що горить одноповерховий житловий будинок. Вогнеборці оперативно провели розвідку та подали на гасіння пожежі водяний ствол.

О 04:30 пожежу було локалізовано, а о 08:00 остаточно ліквідовано. Під час ліквідації пожежі в одній із кімнат бійцями ДСНС було виявлено тіло 67-річної власниці помешкання. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю, перекриття та частину житлового будинку.

Попередня причина пожежі порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Головне управління ДСНС в області звертається до мешканців краю, дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті. Не допускайте використання для обігріву приміщень не сертифікованих та саморобних нагрівальних приладів, газових кухонних плит. В разі використання серійних нагрівальних пристроїв прослідкуйте за тим, щоб вони були встановлені таким чином, щоб уникнути перекидання, обмежте доступ до них дітей.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic