Часто при оформленні договірних відносин хотілося б бути впевненим у добросовісності контрагента, адже дедалі більше трапляються випадки шахрайства.

Зазвичай, укладаючи договір, контрагенти вимагають один в одного певний перелік документів, за якими можна перевірити надійність бізнес-партнера. Але якщо немає можливості оперативно надати копії потрібних документів, або ж контрагент просто відмовляється їх надавати. В цьому випадку отримати інформацію про потенційного контрагента допоможуть електронні сервіси, розміщені на веб-поталі ДФС України.

Так, на веб-порталі ДФС платникам податків надана можливість скористатись наступними електронними сервісами: «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Дані реєстру платників ПДВ», «Анулювання реєстрації платників ПДВ», «Реєстр платників єдиного податку», «Реєстр страхувальників», «Дані про взяття на облік платників податків» тощо.

За їх допомогою можна отримати інформацію про те, чи перебуває даний контрагент на обліку в органах ДФС, чи має він на поточну дату заборгованість та ін.

Так, аби перевірити надійність ділового партнера достатньо скористатись сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Для цього необхідно знати його код ЄДРПОУ або ж точну його назву. Відому інформацію потрібно ввести в одне з полів і система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання і повідомить про результати такого пошуку.

Що стосується інформації про стан розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості), то такі дані оновлюються щоденно крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Як бачимо, сьогодні, не виходячи з офісу, за допомогою електронних сервісів можна отримати достатньо інформації, яка допоможе прийняти правильне рішення.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному