Багато людей мріють проводити вечори перед каміном, загорнувшись у затишний плед. Сучасні реалії мегаполісу далеко не завжди дозволяють це зробити, тоді жителі квартир можуть створити імітацію справжнього каміна. Давайте розглянемо способи оформлення фальшкамін в інтер'єрі.

1. Влаштуйте медіа-зону над фальшкамін

Якщо ваша вітальня середніх розмірів, то логічно буде розмістити фальшкамін і ТБ-зону в одному місці. Вони стануть центром кімнати, до якого можна повернути диван і крісла, поставити журнальний столик. У випадку з справжнім каміном робити це не рекомендується.

pic

2. Використовуйте портал фальшкамін як консоль

Камінний портал може бути чудовим місцем для виставки улюбленого декору. Верхня його частина являє собою вузьку полицю, на якій чудово виглядатимуть милі дрібнички, декор і навіть книги. Розташовуйте фальшкамін в будь-якому зручному для вас місці, особливо якщо ви вибрали приставний портал. Просто і без клопоту міняйте його локацію залежно від потреб і переваг.

pic

3. Оформіть фальшкамін до свята

Фальшкамін може стати відмінним фоном для тематичних декорацій. Адже до будь-якого свята його оформлення може змінюватися до невпізнання. Класичний варіант з гірляндами і ялинковими іграшками на Новий Рік змінюється вінком з гілок і прикрашеними яйцями на Великдень.

pic

4. Декоруйте фальшкамін свічками

Мало що може виглядати біля фальшкамін гармонійніше, ніж свічки. Розташовуйте їх на самому порталі, по кілька штук одночасно. Або ж помістіть у вогнище багато підлогових свічок і запалюйте їх вечорами. Це принесе вам незабутнє задоволення і створить відчуття, що ви й справді сидите у справжнього каміна.

pic

5. Прикрасьте фальшкамін в дитячій

Фальшкамін в дитячій - це особлива тема. Звичайно ж, ми не будемо вам радити прикрашати його свічками, так як в цій кімнаті це небезпечно. Тут ви можете в місці вогнища влаштувати додаткову полицю для зберігання іграшок або книг, на сам камін виставити дрібні іграшки, декор або інші предмети.

Фальшкамін додасть дитячій особливий характер, виділить з маси однотипних дитячих інтер'єрів. З цих низько розташованих полиць ви з успіхом можете почати прищеплювати дитині навички самому прибирати за собою іграшки і стежити за чистотою.

pic

6. Закрийте фальшкамін декоративними гратами

У випадку, якщо фальшкамін хочеться візуально наблизити до справжньго за зовнішніми ознаками, радимо вам придбати справжній портал з каменю або дерева. Місце для вогнища в такому випадку, яка видаватиме, що такий камін неможливо використовувати за прямим призначенням, закрийте красивою декоративною решіткою. Вони продаються в тих же магазинах, що і портали. Ви можете зробити грати будь-якого кольору, використовувати на ній всілякі візерунки і техніки. Головне - дотримуйтеся стилістичної спрямованості вашої кімнати.

pic

7. Застосуйте поліуретановий декор

Якщо ви монтували фальшкамін з гіпсокартону, додати йому виграшного рельєфу можна за допомогою поліуретанових елементів. Фахівці за цим профілем допоможуть вам спроектувати і розрахувати необхідну кількість матеріалів.

Кріпляться такі елементи теж досить легко - на спеціальний будівельний клей або рідкі цвяхи. Після того, як все, що необхідно, змонтовано, ви можете пофарбувати свій фальшкамін однотонної фарбою - білий колір у такому разі буде найбільш виграшним.

pic

8. Використовуйте справжні і штучні поліна

Декорувати камін полінами і гілками - одне з найкращих рішень. Це можуть бути кілька акуратних дровишек, або цілі оберемки зрубів - вибір за вами.

pic

9. Додайте дзеркало всередині каміна

Оригінальним рішенням буде створити відбиття в топці. Цим ви відразу вирішите проблему заповнювання місця вогнища - навіть якщо там не буде нічого виставлено, всередині з'явиться відображення предметів, що поблизу. Декор же виглядатиме в два рази масивніше, а свічок або дров, наприклад здаватися теж буде більше, ніж є насправді.

pic

Експериментуйте, не зупиняйтеся на досягнутому. Зона каміна, навіть якщо він не справжній - завжди особливе місце в будинку.