Страшне вбивство сталось на Волині у 2004 році. Воно сколихнуло все місто Ківерці. На сміттєзвалищі знайшли зниклого таксиста. Людина було жорстоко вбита. У нього було 52 ножових поранення. Дружині досі боляче згадувати про цю трагедію.

Загиблому було 65 років. Його вбивці 22. Нелюда одразу затримали. Інкримінували одразу кілька злочинів. На Волині молодика засудили до довічного позбавлення волі, але Верховний суд змінив вирок на 15-ть років в’язниці. Однак, і цього терміну вбивця не досидів. Через Рівне нський районний суд нібито за сумлінну поведінку він домігся дострокового звільнення. І це при тому, що в ГородОцькій виправному центрі, де засуджений відбував покарання, були категорично проти.

Про рішення суду достроково звільнити вбивцю в прокуратурі дізналися вже тоді коли чоловік вийшов на свободу. Правоохоронці подали апеляцію і справу виграли – тепер районний суд повинен знову розглянути справу про звільнення засудженого, а його самого мають повернути до в’язниці, однак де він - невідомо.

Проти судді, який звільнив засудженого, прокуратура відкрила кримінальне провадження – за прийняття завідомо неправосудного рішення.

Скандальне рішення звільнити вбивцю прийняв голова Рівне нського районного суду Сергій СидОренко. Запевнив, що нічого протизаконного не вчиняв. Мовляв, засуджений мав численні подяки від адміністрації колонії, а всі його стягнення давно погашені. До того ж прокуратура про розгляд справи знала.

Для Мирослави Ящук звістка про звільнення вбивці її чоловіка стала справжнім шоком. Тепер жінка хоче подивитися в очі судді, який прийняв таке рішення.

Попри всі аргументи, своє рішення Сергій СидОренко вважає цілком законним, а відкриття проти нього кримінального провадження за прийняття завідомо неправосудного рішення називає тиском на суд.

У прокуратурі всі звинувачення щодо тиску на суд відкидають, обіцяючи знайти докази того, що суддя таки прийняв завідомо неправосудне рішення. А ще обіцяють взяти під свій контроль справу з розшуку засудженого, якого правоохоронні органи тепер мають повернути до в’язниці. За ґратами чоловіку, зараз йому 34-ри, потрібно відсидіти ще три з половиною роки.