На Рівненщині із робочим візитом перебував голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

Вона зустрілася із першим заступником голови Рівне нської ОДА Юрієм Приварським, керівниками бюджетних установ та казначеями області, аби обговорити підсумки цього бюджетного року та перспективи наступного.

Зокрема, Тетяна Слюз повідомила, що у наступному році Рівне нщина отримає медичну та освітню субвенції, інші бюджетні трансфери в повному обсязі.

«Кошти субвенції потрібно спрямувати на захищені статті – це зарплати працівникам бюджетних установ, плата за енергоносії. У разі, коли залишаються гроші, то їх можна використати на капітальні видатки», - наголосила Тетяна Слюз.



pic

Водночас головний казначей країни нагадала, що минулого року були внесені зміни до Бюджетного кодексу. Ними передбачений останній термін прийняття місцевих бюджетів – 25 грудня – незважаючи на те, прийнятий чи не прийнятий Держбюджет.

«Це буде достатньо складно зробити. Адже є незрозумілими ті бюджетні та податкові правила, за якими буде жити країна. Проте, аби регіон нормально функціонував, потрібно прийняти усі місцеві бюджети. А вже упродовж січня-лютого наступного року, у разі необхідності, в них можна буде вносити зміни», - роз’яснила головний казначей країни.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.