Міжконфесійний конфлікт навколо храму у Птичі Дубенського району триває увесь день. Наразі поліцейські забезпечують охорону громадського порядку та не допускають неправомірних дій як з боку прихильників УПЦ Московського, так і УПЦ Київського патріархату.

Станом на 16:30 офіційної інформації про потерпілих до поліції не надходило. Загалом надійшло сім повідомлень щодо подій, які відбуваються біля храму у селі Птича, зокрема про конфлікт між місцевими жителями та приїжджими священнослужителями, захоплення храму, пошкодження його дверей та опору працівникам поліції під час охорони громадського порядку. На місці події працюють заступник начальника ГУ Нацполіції Віталій Заславський, спецпідрозділ, поліцейські Дубенського та найближчих відділів поліції.

Майже сотня правоохоронців поблизу храму нині забезпечує охорону громадського порядку та вживає усіх заходів щодо недопущення незаконних протиправних дій з боку обох сторін конфлікту.

Міжрайонною прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві).

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області