Нові патрульні поліцейські складатимуть присягу сьогодні, 19 грудня, після чого перші екіпажі заступлять на чергування.

Урочистості за участю голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе відбудуться на Театральному майдані міста о 12:00 годині. Символічно, що знакова подія відбудеться 19 грудня, у день святого Миколая - покровителя Луцька.

Раніше Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв про те, що запуск нової патрульної поліції у Луцьку відбудеться 21-го грудня. Утім, як стало відомо згодом, патрульні поліцейські вийдуть на вулиці Луцька раніше, ніж очікувалося. Так, запуск партульних планували спочатку на 12 грудня, проте у зв'язку з від'їздом Деканоїдзе за кордон знакову подію відклали ще на тиждень.

Наприкінці минулого тижня у колишньому волинському училищі міліції у селі Сокиричі Ківерцівського району відбувся «випускний» для майбутніх патрульних поліцейських Луцька. Вони отримали тиждень на підготовку до прийняття присяги. А вже 19 грудня до Луцька завітає голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, щоб привести до присяги нових патрульних, - повідомляють Волинські новини.