Навесні 2016 року в Україні запрацює радіостанція для військових. Про це повідомив радник міністра оборони України, передає «День».

«Не секрет, що наші військові на передовій часто страждають від інформаційного вакууму. І тому таке радіо повинно бути. 70% контенту буде музика, крім того, будуть новини і програми, розраховані на військових – живий ефір, де військові зможуть передавати привіти, замовляти музику, розповідати новини. Також будуть ефіри з експертами і військовими», – розповів він.

Зазначається, що фінансуванням радіостанції буде займатися благодійна організація Spirit of America (США, Каліфорнія). Її засновник Джим Хейк пояснив, що рішення про спонсорування цього проекту він прийняв після того, як відвідав зону АТО.

«Україна – це нація волонтерів. Нас це вразило. Люди самі служать своїй країні, це саме той громадянський рух, який є основою демократичної держави. Волонтери ризикують своїм життям для того, щоб країна жила в мирі. Ми підтримуємо українців у цьому прагненні», – наголосив він.

Зі слів керівника радіостанції майора Сергія Телетицького, студія і особовий склад, який буде займатися наповненням ефіру, будуть розміщуватися в Києві.

Передача контенту буде здійснюватися через супутник в FM-діапазоні.