Рівнерибоохорона вже неодноразово нагадувала рибалкам Рівненщини про заборону на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах (наказ Рівнерибоохорони за № 37-ОД від 27 жовтня 2015 року) проте не зайвим буде нагадати й про правила зимової риболовлі, а особливо тієї, яка стосується риболовлі на льоду.

Як Ви вже помітили погода стає все більш морознішою, тому рибалки вже з нетерпінням очікують льодоставу й можливості морозної днини посидіти із жерлицями (улюблене рибальське знаряддя рівненських рибалок) в очікуванні першого зимового риболовного трофею. Проте пам’ятайте, що згідно Правил любительського і спортивного рибальства: «…любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше N 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків:

- на водоймах загального користування – не більше п'яти на рибалку;

- на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти на рибалку.

На основі цього Рівне рибоохорона просить дотримуватися правил рибальства та не використовувати заборонені знаряддя лову. Також не забувайте про необхідність дотримуватися правил поведінки та техніки безпеки на кризі.

Про це повідомили у прес-службі Рівне рибоохорони.