Рівненська область може отримати майже 200 мільйонів гривень на ремонт доріг за рахунок перевиконання надходжень з Рівненської митниці.

Для цього необхідно, внести зміни у відповідний Закон та включити Рівне нщину до переліку областей, де 50% від перевиконання надходжень від митниці залишається на місці.

Близько двох тижнів тому голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков направив лист-звернення до народних депутатів від Рівне нщини з проханням посприяти у включенні області до переліку експериментальних регіонів, де 50% від перевиконання доходів від митниці залишатиметься для утримання та ремонту доріг державного значення.

За словами голови ОДА, наразі такий експеримент проходить лише в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях. І триватиме він до 1 січня 2017 року. Тож голова Рівне нської ОДА спільно з народними депутатами просить парламент включити до цього переліку областей і Рівне нську.

«За результатами 2015 року Рівне нська митниця має перевиконання надходження митних платежів у сумі 389 мільйонів гривень. Тож, якби Рівне нщина була у переліку експериментальних областей, ми б могли залучити на ремонт доріг близько 194 мільйонів гривень. Саме тому я звернувся до депутатів Верховної Ради за підтримкою. І приємно, що вони відгукнулися. Зокрема, Юрій Вознюк повідомив – вже найближчим часом законопроект із ініціативою включення до експерименту Рівне нщини буде зареєстрований у парламенті», - пояснив Віталій Чугунніков.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.