Команда Народного Клубу «Верес» завершила перший навчально-тренувальний збір, що з 5 по 19 грудня пройшов у смт. Брюховичі біля Львова. На цьому зборі спортивний директор Юрій Панфілов та головний тренер Віктор Богатир переглянули півтора десятка новачків, в тому числі двох бразильців.

Закріпила тренування команда двома контрольними матчами, в яких перемогла «Погонь» (Львів) – 2:1 та ФК «Львів» - 3:0. За підсумками першого збору «Верес» підписав трьох новачків, ще з кількома клуб знаходиться на стадії перемовин.

- Приємно, що атмосфера на зборах була робочою, - сказав під час прес-конференції президент НК «Верес» Олексій Хахльов. - Філософія нашого клубу давати максимальну можливість проявити себе місцевим вихованцям. Тому з радістю оголошую про те, що ми вирішили укласти контракт з перспективним місцевим нападником Павлом Таргонієм, який ще восени виступав за команду «Верес-НУВГП». На думку тренерів, потенціал Павла, якщо він і надалі працюватиме – це Прем’єр-ліга. Я ж закликаю інших молодих гравців добре тренуватися, адже у «Вересі» чекають на ваші таланти. Крім того клуб підписав піврічні контракти з можливістю пролонгації з воротарями Сергієм Семено та Максимом Тельновим. На межі підписання знаходяться захисники Денис Притиковський та Андрій Дзвонка. А от щодо бразильців, то ми дійшли висновку, що вони не витримують конкуренції з українськими футболістами. До того ж однією з умов їх заявки є сплата 150 тис. грн. за кожного. Хоча, безумовно, що це талановиті хлопці. Але нам вже сьогодні потрібно вирішувати завдання. Втім, у питанні з легіонерами ми крапки ще не ставимо. Очікуємо, що на наступний збір, який розпочнеться 15 січня, до нас приїдуть два ганці. Крім того плануємо переглянути ще 12 потенційних новачків. Загалом до поновлення чемпіонату хочемо провести мінімум ще три збори, зіграти приблизно десять контрольних матчів.

Для довідки:

Павло Таргоній – нападник, 1993 р.н. Вихованець ДЮСШ «Верес» та КОЛІФКС. Виступав за команди «Гірник-Спорт» (Комсомольськ), «Водник» (Рівне ), «ОДЕК» (Оржів), «Верес-НУВГП» (Рівне ).

Максим Тельнов – воротар, 1988 р.н. Вихованець академії ФК «Шахтар» (Донецьк). Виступав за команди «Шахтар-3» (Донецьк), «Олімпік» (Донецьк), «Сталь» (Алчевськ).

Сергій Семено – воротар, 1990 р.н. Вихованець СДЮШОР «Космос» (Запоріжжя). Виступав за команди «Іллічівець» (Маріуполь), «Мотор-Січ» (Запоріжжя), «Авангард» (Краматорськ).

Про це повідомили у інформаційній службі НК «Верес»