Наміри підняти вартість проїзду у тролейбусах до гривні 50-ти копійок спровокували хвилю невдоволення громадськості. Натомість електро-транспортники торік не дорахувалися трьох мільйонів гривень, тому здорожчання квитків називають вимушеним кроком. То бути чи не бути - за круглим столом шукали компромісу представники обох сторін.

До ціни у гривню 50 за проїзд тролейбусом ще півроку, але вже нині противників сотні. Ініціатори круглого столу переконують: якщо вартість квитка зросте, електричний транспорт втрачатиме пасажирів і нарощуватиме борги.

Тролейбусне керівництво апелює: собівартість перевезень майже удвічі більша, працівникам боргують зарплатню, а 17 категорій населення й взагалі пільговики. До того ж ціну підніматимуть поетапно.

Своєю чергою фахівці визнають – рогатий транспорт у Рівному потребує допомоги. Але не радикального зростання вартості проїзду. Тариф має бути обґрунтованим.

Таким він і є - відповідає транспортне керівництво Рівного. При формуванні тарифу врахували усі аспекти і навіть у міністерствах на нього дали добро.

Тож попри усі за і проти проїзд електричним транспортом таки подорожчає. А ось на скільки - вирішать уже на засіданні рівненського міськвиконкому.