Працівники Сарненської місцевої прокуратури, Кузнецовського та Дубровицького відділень поліції припинили незаконну діяльність з видобування бурштинового каміння.

Так, у ході відпрацювання Володимирецького району щодо протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю правоохоронці виявили 22 грудня поблизу с. Каноничі місце, де за допомогою спеціальної техніки було знято верхній шар ґрунту та викопано котлован для видобування бурштину-сирцю. На місці події вилучено екскаватор марки «Liebher» без державних номерних знаків.



pic

Того ж дня в урочищі «Малинник», що поблизу с.Новаки, правоохоронцями виявлено місце, де нещодавно видобували бурштин. З місця події вилучено 2 мотопомпи кустарного виробництва, які виготовлені на базі двигунів «Мерседес», автомобіль марки «ЛУАЗ» та інше приладдя.

pic

Вже сьогодні за результатами спільного виїзду працівників прокуратури та поліції затримано поблизу с. Грицьки в урочищі «Острів» 3 осіб, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва незаконно видобували бурштин. У чоловіків вилучено мотопомпу, автомобіль марки «УАЗ», квадроцикл та 10 г каміння бурштину.

pic

За усіма вказаними фактами органами поліції розпочаті досудові розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Сарненська місцева прокуратура.

На даний час проводяться слідчі дії з метою документування протиправної діяльності, пов’язаної із незаконним видобуванням бурштину, повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим Топольський.