Опівдні 4 грудня з тілесними ушкодженнями 40-річного рівнянина у полі поблизу села Жаврів Гощанського району знайшли місцеві чоловіки та підводою привезли до місцевого ФАПу. Лікарі про подію повідомили до поліції.

Оперативники Рівне нського відділу поліції з’ясували, що напередодні чоловік, перебуваючи у районі пивзаводу обласного центру, зайшов у місцеве кафе. Коли вийшов на вулицю, двоє невідомих молодиків, які відпочивали у цьому ж закладі, помітили захмелілого чоловіка та запропонували підвезти додому на його ж автомобілі марки «Мазда 3» . Власника іномарки заштовхнули на заднє сидіння та поїхали у напрямку виїзду з Рівного.

У безлюдному місці поблизу села Колоденка хлопці силоміць витягнули чоловіка та почали бити. За що — згодом так і не змогли пояснити поліцейським. Після тілесної «розправи», чоловіка знову вкинули до салону авто і поїхали далі.

У селі Жаврів зловмисникам довелося міняти пробите колесо в іномарці, після чого залишили чоловіка у полі, а самі поїхали далі. Втім, подорож тривала недовго. Через пошкоджене теж саме колесо молодикам довелося залишити «Мазду» при дорозі. Прихопивши з собою мобільний телефон власника, годинник, документи та ключі, подалися пішки у Колоденку, де проживав один із них.



pic

А вже близько 12 години наступного дня побитого знайшли місцеві, які підводою доставили його до місцевого фельдшерсько-акушерського пункту. Надавши першу медичну допомогу, каретою «швидкої» чоловіка доставили та госпіталізували у Рівне нську центральну міську лікарню. Медики діагностували у нього розрив зв’язки колінного суглоба, численні забої голови, рук та ніг, деформацію носа, струс головного мозку. Наразі поліцейські призначили судово-медичну експертизу, яка визначить ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень.

Патрулюючи у Рівному, працівники поліції роти ДПС ДАІ по обіді цього ж дня на узбіччі при виїзді з обласного центру виявили викрадену «Мазду».

— За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаним з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинені групою осіб відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 3 статті 289 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Володимир Голубош. — Наразі правоохоронці призначили ряд експертиз, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.



pic

Завдяки проведеним оперативним та розшуковим заходам співробітники карного розшуку Рівне нського відділу поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися 18-ти та 19-ти річні уродженці Кузнецовська, які навчаються в обласному центрі. Старший проживає у селі Колоденка, молодший – винаймає помешкання у Рівному. Обоє раніше перебували на лаві підсудних за майнові злочини, однак відбулися умовним терміном. Тепер за скоєне їм загрожує від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.



pic

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.