Впродовж минулої доби бойовики 35 разів обстріляли позиції сил АТО, а також двічі вступали із нашими підрозділами у бойові зіткнення.

Так, близько 19.00 години незаконне збройне формування чисельністю до 30 осіб під прикриттям 82-мм мінометів намагалось порушити межі нашої оборони біля Майорська. В ході двогодинного бою нападники понесли втрати та відступили.

В той самий час невелика група бойовиків здійснила схожу спробу на підступах до Мар’їнки. Також безрезультатно та з втратами у своїх лавах.

Впродовж ночі під вогонь НЗФ потрапили наші позиції біля Донецька та Горлівки. Бандити вели в бік наших воїнів прицільний та неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів у районі Луганського, Троїцького, Майорська, Зайцевого, Новгородського, Мар’їнки та Опитного. Працювали й ворожі снайпери. Також підрозділи сил АТО біля Новгородського були прицільно обстріляні з озброєння БМП та зенітних установок. Біля Мар’їнки бандити били по наших позиціях із 82-мм мінометів.

З опівночі і до цього часу вже зафіксовано понад 5 збройних провокацій з боку російсько-терористичних бандформувань.

Вчора, за результатами відпрацювання оперативної інформації співробітниками Головного управління розвідки МО України спільно з офіцерами відділу Спеціальних операцій штабу АТО, у районі н.п. Великі Новосілки було виявлено схованку зі зброєю та боєприпасами ворожої ДРГ. Зокрема, півтора десятки протитанкових ручних гранатометів і більше 12 тисяч набоїв різного калібру та типу до стрілецької зброї. До слова, значна частина зброї та боєприпасів виготовлена на російських підприємствах після 1991 року.

Зараз ведеться робота щодо встановлення причетних до діяльності ДРГ та каналів надходження російської зброї на підконтрольну нам територію зони АТО, повідомили у прес-центрі АТО.