Співробітниками відділу власної безпеки ГУ ДФС у Рівненській області ГУВБ ДФС України спільно із співробітниками УСБУ в Рівненській області та військовою прокуратурою Рівненського гарнізону викрито та припинено діяльність організованої групи працівників митниці, які спеціалізувалися на отриманні неправомірної вигоди від громадян за не вжиття заходів з виявлення порушень митних правил.

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входило двоє співробітників одного з митних постів Рівне нської митниці ДФС.

«Не чисті» на руку держслужбовці впродовж 2015 року налагодили діяльність протиправної схеми з отримання неправомірної вигоди від громадян за сприяння у безперешкодному перевезенні ними потягом через державний кордон товарів комерційного призначення.



pic

Діяльність вищеописаної протиправної схеми дозволила «спритникам» у ході своєї службової діяльності систематично отримувати неправомірну вигоду в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана протиправна схема розроблена та реалізована митниками за період керівництва Рівне нською митницею ДФС Вавровським О.А., який до речі теж є фігурантом корупційного кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів.



pic

24.12.2015 року правоохоронцями спіймано «на гарячому» працівників Рівне нської митниці ДФС. Під час проведення оглядів, у вказаних осіб було виявлено предмет злочину – неправомірну вигоду, а також інші докази їх вини.

Співробітників митниці затримано в порядку ст.208 КПК України.

Наразі проводяться додаткові слідчі дії, після проведення яких фігурантам буде повідомлено про підозру за ст.368 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 12 років, з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Рівне нській області.