За інформацією Рівненського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку з ультраполярним вторгненням арктичного повітря по Рівненській області очікується різка зміна погоди: впродовж доби 28 грудня відбудеться зниження температури повітря від 4° тепла до 1° морозу, 29 грудня - до 3-8° морозу.

Похолодання супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу (28 грудня з дощем), налипанням мокрого снігу, ожеледдю, посиленням північно-східного вітру до 15-20 м/с, на дорогах утвориться ожеледиця.30-31 грудня прогнозується подальше похолодання: вночі до 8-14° морозу, місцями до 17° морозу, вдень до 4-10° морозу, очікується невеликий сніг. 01-03 січня утримається холодна переважно без опадів погода.

Враховуючи раптове похолодання, Служба порятунку Рівне нщини звертається до громадян із проханням звернути свою увагу на стан протипожежного захисту власної оселі. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання. Ретельно дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пам'ятайте: несправне пічне опалення та використання саморобних електрообігрівачів - основні причини пожеж та загибелі людей на них. Задля уникнення трагедій не залишайте на самоті ваших дітей!

Також, в цей час нерідко трапляються випадки обмороження. Тому громадянам слід правильно підбирати одяг та взуття перед виходом на двір, обмежити переходи на далеку відстань, особливо в нічний час.

В разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101».

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області