Напруженим видався минулий тиждень у селі Птича Дубенського району. Міжконфесійний конфлікт, який учергове загострився 18 грудня, триває і досі. На вихідні правоохоронці продовжували нести службу із забезпечення публічної безпеки і порядку.

27 грудня на богослужіння біля Свято-Успенської церкви зібралося чимало вірян. Службу прихильники УПЦ Московського та УПЦ Київського патріархату правили почергово по обидва боки храму на вулиці, тому до церкви ніхто з прихожан не заходив.

Майже півсотні правоохоронців із Дубенського, найближчих відділів поліції та спецпідрозділу поблизу Свято-Успенської церкви забезпечували публічну безпеку та порядок. Будь-яких порушень з боку прихожан працівники поліції не зафіксували. Тож недільна літургія у Птичі минула спокійно.

Наприкінці минулого тижня питання врегулювання конфлікту у селі Птича піднімали і на черговій сесії Рівне нської обласної ради. Депутати підтримали звернення обох патріархатів із проханням порозумітися, показати приклад прощення і таки погодитись на почергові богослужіння. Також в обласних обранців просили посприяти у відміні дозволу на приватизацію культової споруди, який був наданий понад 20 років тому. Наразі поліцейські продовжують нести службу біля храму у селі Птича та забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок допоки не буде врегульовано міжконфесійний конфлікт.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic