З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона до міста Рівного прибула ікона з частиною мощей святого апостола Андрія Первозваного.

Ввечері 27 грудня 2015 р. духовенство і вірні Української Православної Церкви Київського Патріархату перед входом в нижній храм Свято-Покровського кафедрального собору зустріли цю велику святиню.

Священнослужителі звершили велику вечірню із співом акафісту святому апостолу Андрію. Також всіх присутніх було помазано освяченим єлеєм.

Перебування святої ікони Первозваного апостола із частиною його святих мощей є великою Божою милістю для рівненської пастви, адже ап. Андрій є небесним покровителем і основоположником Української Православної Церкви, бо саме він ще в І столітті після Різдва Христового проповідував Євангеліє Царства Небесного в нашій землі. І сьогодні, коли ворог роду людського – диявол, за допомогою своїх земних слуг розділяє український народ, будемо вірити і надіятись, що за молитвами святого апостола Андрія Первозваного, Всемилостивий Господь об’єднає розділений український народ, припинить чвари і ворожнечу та прожене полки чужинців.

Свята ікона буде перебувати в Покровському соборі до 5 січня включно. Щодня біля святині будуть звершуватись молебні та акафісти.