Працівники поліції Рівненщини, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху, звертають увагу на те, що останнім часом на території області все частіше реєструються дорожньо-транспортні пригоди, водії яких залишають місце події .

Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди – одна з найбільш розповсюджених і жахливих помилок водія, який став учасником дорожньо-транспортної пригоди і відноситься до одного із грубих порушень ПДР. Не варто забувати, що за такий вид правопорушення чинним законодавством України передбачено відповідальність.

У грудні працівники поліції Рівне нщини на території області вже зареєстрували тринадцять дорожньо-транспортних пригод, в яких водії залишили напризволяще потерпілих та втекли з місця пригоди, намагаючись уникнути відповідальності. Троє людей загинуло та десятеро отримали травми в результаті цього виду автопригод, – повідомив начальник відділу управління превентивної діяльності ГУНП в Рівне нській області Олександр Семенюк. - Лише вчора, 28 грудня, на території області було скоєно три дорожньо-транспортні пригоди зі зникненням, в результаті яких одна людина загинула та двоє травмовано.

Працівники поліції звертаються до всіх водіїв, які стали винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, не залишати місце ДТП! Рано чи пізно вас розшукають та притягнуть до відповідальності, однак тоді вона буде набагато суворіша.

Окремо хотілося б звернутися до свідків ДТП, адже завдяки їхній небайдужості буде встановлено правду і справедливість.

Загалом з початку року було скоєно 58 дорожньо-транспортних пригод зі зникненням. У 33 випадках винуватців ДТП вже розшукано.

Повідомляє відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Рівне нській області.