Громадськість Рівненщини та психологи об’єдналися, аби допомогти учасникам АТО та переселенцям адаптуватися до мирного життя.

Для цього вони реалізували проект «Соціально-психологічна підтримка в Рівне нській області людей, постраждалих від збройного конфлікту на Сході України».

До його впровадження долучилися громадські організації «Прометей», «Психологічна служба Євромайдану», «Всеукраїнська колегія людей з обмеженими можливостями «Соціальна солідарність» у Рівне нській області.

Зокрема, під час проекту 32 військовослужбовцям надали послуги із психологічної та соціальної реабілітації. Бійцям допомогли у відновленні втрачених документів, у вирішенні побутових та майнових проблем. Також із учасникам АТО провели серію тренінгів, аби подолати стресові розлади після повернення із зони бойових дій.

«Військові події налаштовують психіку на потреби війни, роблять людину неспроможною жити в мирних умовах. Тож необхідно створити умови для підтримки сприятливої психологічної атмосфери в сім’ях та у громаді. Зокрема, потрібно забезпечити бійцям достойну зустріч при поверненні додому, визнавати їхній новий статус ти значущість їхньої участі у бойових діях», - розповіла керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану», критичний психолог Ольга Яковлєва.

Загалом таку допомогу отримали понад 1000 осіб.

Водночас в рамках проекту психологи для студентів місцевих навчальних закладів прочитали лекції про те, яким чином молодь може підтримати людей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході. Також для студентів провели національно-патріотичну виховну годину «Правила війни. Як жити з ними в мирному житті».

Кошти на реалізацію проекту спрямовано із обласної скарбниці, адже він переміг в обласному Конкурсі громадських ініціатив.

Про це повідомоляє прес-служба Рівне нської ОДА.