За минулу добу поліцейські зареєстрували два факти шахрайства. Дві пенсіонерки з Рівного віддали аферистам понад 26 тисяч гривень за «звільнення синів з поліції».

До 63-річної рівнянки в обідню пору зателефонував невідомий. Чоловічий голос у слухавці повідомив, що її син затриманий поліцією за скоєння тяжкого злочину та, аби уникнути кримінальної відповідальності, за це потрібно заплатити гроші. Жінка побігла до банкомату та перерахувала тисячу доларів США на вказаний шахраєм рахунок.

Аналогічно ошукали і 70-річну жительку обласного центру, якій опівночі зателефонував зловмисник, що начебто її сина затримано поліцією за скоєння дорожньо-транспортної пригоди. «Звільнення» сина рівнянці обійшлося в одну тисячу гривень. Жінка, замість того, щоб зателефонувати синові або порадитися з кимось із рідних, поповнила номер телефону, вказаний зловмисником.

За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян бути обачними, не вірити подібним повідомленням та перевіряти їх, зателефонувавши до рідних або одразу у поліцію. Головна мета зловмисників – заволодіти грошовими коштами.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області