Новорічні свята та випадки бурхливих веселощів водночас можуть обернутися вельми неприємними явищами. Зловживання алкоголем чи вживанням неякісного напою може спричинити отруєння а неправильне використання піротехнічних засобів - травми та опіки.

Новий рік, звичайно, улюблене сімейне свято, але рясне застілля, переїдання та зловживання алкоголем може затьмарити його зустріч. У всьому потрібно знати міру наголошують лікарі. І зазначають якщо отруєння незначне можна надати допомогу в домашніх умовах.

Звичайно існують випадки коли надати допомогу при алкогольному отруєнні можуть тільки фахівці. Саме у відділення детоксикації Рівне нської обласної лікарні потрапляють клієнти у важкому стані. Щоправда медики зазначають пацієнти потрапляють до них здебільшого до Нового року, тобто коли проводять Старий рік.

В свою чергу, таксисти запевняють, в Новорічну ніч нетверезі люди в сто раз кращі ніж у звичайні дні. Доброзичливі, жартують, деякі навіть роблять подарунки. Андрій працює в новорічну ніч сьомий рік підряд, розповідає кумедних випадків вистачає.

Ще один досить навіть небезпечний новорічна символ - феєрверк. Рятувальники попереджають, піротехнічними засобами потрібно користуватися згідно інструкції. Адже, використання не сертифікованих гірлянд чи салютів може бути небезпечним для життя.

Слід пам'ятати, що надмірності однієї новорічної ночі можуть зіпсувати вам усі різдвяні свята, і замість того, щоб відпочити, ви маєте шанс опинитись у лікарні. Тому намагайтесь аби розваг було у міру тоді й наслідки будуть не такі печальні.