У 2015 році Рівненська область вперше долучилася до співфінансування проекту ЄС/ПРООН – «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Для цих цілей з обласного бюджету виділено близько півмільйона гривень. Це вдалося зробити завдяки фінансовій децентралізації.

У цілому на 16 проектів, завершених цьогоріч, витрачено п’ять з половиною мільйонів гривень, з яких більше чотирьох мільйонів – це фінансування міжнародних донорів. Решта коштів – з обласного, місцевих бюджетів, а також громад.

Гроші спрямовані на розвиток сільських соціальних закладів на Дубенщині, Млинівщині, Березнівщині, Володимиреччині, Костопільщині, Острожчині та Демидівщині.

Так, у населених пунктах цих районів закінчили капітальні ремонти амбулаторії та ФАПу, замінили вікна та відремонтували системи опалення у школах, утеплили фасади у дитсадках. А ще – реконструювали котельні та збудували мережі вуличного світлодіодного освітлення.

Загалом реалізацію проекту у сільській місцевості цьогоріч розпочато проекти у 28 громадах 8 районів області. Тож, роботи на незавершених об’єктах планують продовжити і у 2016 році.

Водночас МРГ спрямований і на підтримку міст. Зокрема, цього року у проекті взяли участь 17 ОСББ міст Дубно та Здолбунів. Зокрема, жителі багатоповерхівок за європейські кошти утеплили фасади та відремонтували дахи своїх будинків.

Повідомоляє прес-служба Рівне нської ОДА.