Житель Березнівського району, будучи неодноразово судимим за вчинення майнових кримінальних правопорушень, та підозрюваним у вчиненні крадіжки майна місцевого жителя, порушуючи покладені судом на нього обов’язки при застосуванні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, повторно вчинив замах на крадіжку чужого майна.

Так, 29-річному чоловіку 17.11.2015 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка).

Ухвалою слідчого судді Березнівського районного суду від 25.11.2015 щодо підозрюваного на підставі клопотання прокурора застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло щоденно з 20 години до 7 години ранку. Крім того на чоловіка покладено певні обов’язки – не відлучатися із населеного пункту, де проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти останніх про зміну місця проживання, не відвідувати торгові місця, де спиртні напої продаються на розлив, докласти зусиль до пошуку роботи.

Проте, у грудні 2015 року підозрюваний порушив покладені на нього обов’язки та знову вчинив злочин. А саме – намагався 19.12.2015 таємно викрасти чуже майно повторно. З цією метою шляхом розбиття віконної рами та перерізання дерев’яних перегородок чоловік, який ще й до того перебував у стані алкогольного сп’яніння, намагався проникнути до середини приміщення «Будматеріали», однак не завершив задумане, оскільки застряг між металевими гратами та був затриманий правоохоронцями.

Враховуючи викладене прокурором Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури - процесуальним керівником у кримінальному провадженні підозрюваному 24.12.2015 повідомлено про підозру на замах у вчиненні крадіжки за ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 185 КК України. Також до Березнівського районного суду прокурором подано клопотання про зміну підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на найбільш суворий, а саме – тримання під вартою.

У результаті слідчим суддею клопотання прокурора задоволено і останнього арештовано.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та обвинувальний акт стосовно особи надіслано до Березнівського районного суду для розгляду по суті.

Про це повідомила начальник Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Ольга Громова-Логвинчук.