30 грудня відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради.

Головувала на засіданні перший заступник голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Діана Гордійчук. Участь у роботі комісії взяв голова обласної ради Володимир Ковальчук.

Депутатами було розглянуто звернення облдержадміністрації щодо погодження внесення змін до річного обсягу субвенції з державного бюджету в 2015 році:

- на виплату допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу шляхом зменшення її на суму 12 019 771 грн. та

- на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот шляхом зменшення її на суму 126 339 700 грн.

Як повідомила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк, зменшення вищезазначених доходів обласного бюджету на 2015 рік здійснюється відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року №915-VIII «Про внесення змін до додатків №3 та №7 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо видатків Пенсійного фонду». Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації підготовлено відповідні проекти розпоряджень.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради