Відтепер рівнянам доведеться платити більше за харчування своїх малюків.

Відповідні зміни внесено в Закон «Про дошкільну освіту». Згідно документа розмір плати у міській місцевості за харчування складатиме не менше 60 % від вартості харчування на день (до 2015 р. — не менше 50 %).

Від плати за харчування дитини звільняються батьки або особи, чий сукупний дохід на кожного члена сім`ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму).

Як повідомляють 7 днів, грошова норма на харчування однієї дитини в садочку з 1 січня 2016 року збільшилась: у ясельних групах з 10 до 16 грн, в садку – з 14 до 20 грн.

Заступник начальника управління освіти Рівне нського міськвиконкому Катерина Сичик: "Якщо раніше платили порівну: 50% – батьки, а 50% – держава, то тепер на долю батьків припадає 60% з усієї суми. Тобто, якщо перерахувати всі ці відсоткові норми на гривні, то в ясельних групах батьківська плата становитиме 9 гривень 60 копійок за день, а держава доплачуватиме 6 гривень 40 копійок. А у дошкільних це 12 та 8 гривень."

Джерело: ЧаРівне