Для коректного відображення фактичного споживання природного газу мешканцям Рівненщини необхідно щомісяця, станом на 1 число, знімати показання приладів обліку та передавати дані до газових господарств.

Такі заходи дозволять користувачам блакитного палива бути впевненими, що вони сплачують саме за той обсяг газу, який фактично використали.

Зняття показань приладів обліку проводиться споживачем самостійно, станом на 1 число місяця. Щоб зафіксовані дані були враховані при визначенні розміру оплати за газ, показання приладів обліку необхідно передати до ПАТ «Рівне газ» до 5-го числа.

«Якщо показання лічильника зняті або передані, наприклад, 20 числа, при розрахунку рекомендованої до сплати суми автоматизована система обчислює і прогнозований обсяг споживання до кінця місяця. Саме тому фактичне використання палива може бути більше або менше розрахункового», - зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Рівне газ» Віктор Осницький.

Передати показання приладу обліку можна любим зручним для споживача способом:

Через Особистий кабінет, зареєструвавшись на сайті http://104.ua.

За телефоном контакт-центру ПАТ «Рівне газ» (0362) 461-104.

На електронну пошту контакт-центру ПАТ «Рівне газ» contact@rv.104.ua.

В абонентній службі м. Рівне стоять скриньки, у які кожен споживач може вкинути заповнений шаблон із даними лічильників.

В подальшому користувачі послуг з газопостачання можуть переконатись у правильності обробки даних. Показання лічильника, які відправлені споживачем з Особистого кабінету повинні бути зараховані на особовий рахунок в той же день. Обробка даних, переданих через контакт-центри, займе більше часу.

«Нині найбільш зручним способом передачі показань лічильника є Особистий кабінет. В той же день споживач самостійно може переконатись, що фактичний обсяг спожитого газу зараховано на особовий рахунок. І такому споживачу не треба звертатись за додатковою інформацією в контакт-центри підприємств», - повідомив перший заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Рівне газ» Віктор Осницький.

Показання приладів обліку від споживачів прийматимуться контакт-центром ПАТ «Рівне газ» в телефонному режимі із 1 до 5 січня із 8.00 до 20.00.

Про це повідомили у ПАТ «РІВНЕГАЗ».