Тетяна Кічата, яку на початку року Міністерство юстиції звільнило з посади начальника обласного управління реєстраційної служби, довго без роботи не була.

Майже одразу після звільнення чиновниця, призначена на посаду, коли її чоловік Юрій Кічатий очолював Рівне нську обласну раду, влаштувалася адміністратором у Рівне нську філію державного підприємства «Інформаційний центр».

А на початку грудня — очолила регіональну філію подібного державного підприємства на Волині. Обидві установи підпорядковані Мін’юсту, – інформує Рівне Вечірнє.

Директором Волинської філії ДП «Національні інформаційні системи» Тетяна Кічата почала працювати з 8 грудня.

«Національні інформаційні системи» були утворені влітку цього року внаслідок ліквідації ДП «Інформаційний центр».

Підприємство спеціалізується на програмному забезпеченні єдиних та державних реєстрів, які підпорядковані Мін’юсту. Філії на місцях, окрім того, що утримують ці реєстри (як-от майнових прав, юридичних та фізичних осіб-підприємців), обслуговують приватних нотаріусів, РАЦСи та банки.

«Директором філії я був з 2008 року. Коли у липні перейшли на «Національні інформаційні системи», тільки у двох областях керівників не перевели разом з іншими працівниками у новий штаб, – почав свою розповідь колишній директор Волинської філії «Інформаційний центр» Олександр Вашкевич. – Мені ще у квітні зателефонували знайомі з Києва і попередили, що на моє місце претендує інша особа. А у червні про це прямо заявили у Києві.

Мене поставили виконувати обов’язки начальника, проте у вересні людина з внутрішньої безпеки відомства попросила написати заяву на звільнення. І додала: претензій до мене немає, можу вибрати будь-яку посаду завідувача сектора у відділенні. Але для цього потрібно було звільнити вже когось з призначених зав секторами.

Я вирішив просто піти з посади. Думав, що на місце претендує хтось місцевий, але кілька тижнів тому подзвонили з Рівного — незнайомець просив мене зустрітися з майбутнім керівником філії, щоб налагодити, так би мовити, зі мною зв’язок. Тоді я й дізнався, що на посаду готують Тетяну Кічату. Зустрічатися відмовився, заяву на звільнення написав — і вже наступного дня пані Кічата була призначена директором. Неприємно, що не знайшлося більш достойного кандидата», – резюмував Вашкевич.

Тетяна Кічата, яка тепер щодня їздить з Рівного до Луцька на роботу, зазначає:

«Посаду мені запропонували з Києва. Не знаю, хто мене рекомендував. З Мін’юстом за посаду в Рівне нському обласному управлінні юстиції я не судилася».

Додамо, що чоловік пані Тетяни Юрій Кічатий, який до революції був головою обласної ради, нині на пенсії за інвалідністю. На цих виборах до обласної ради вже не балотувався.

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини.