Працівники поліції Рівненщини, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху, звертають увагу громадян на суттєве збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод та тяжкості їх наслідків на території області та в цілому по Україні.

Впродовж 27 по 29 грудня 2015 року на території держави зареєстровано 340 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими в результаті яких 47 осіб загинуло та 418 – отримали травми різного ступеню важкості. Протягом вказаного періоду у порівняні з минулим роком на території Рівне нщини спостерігається ріст аварійності у 6, 5 разів.

Варто зауважити, що у перший день 2016 року на Рівне нщині в результаті дорожньо-транспортних пригод троє людей загинуло. Враховуючи вищевикладене, працівники поліції звертаються до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути максимально уважними та обережними. При русі в умовах недостатньої видимості вмикайте ближнє світло фар, дотримуйтесь безпечної дистанції, а також не перевищуйте швидкість.

Окрім того, рекомендуємо водіям під час погіршення погодних умов, по можливості, утриматися від поїздок. Не забувайте використовувати засоби індивідуального захисту, а також дотримуйтеся швидкісного режиму руху та вимог дорожніх знаків.

Також звертаємося до пішоходів! Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте особливо уважними та обережними у вечірню та нічну пору доби. Не з’являйтеся раптово на проїзній частині дороги. По можливості, виділіть себе світлоповертаючими елементами!

Повідомляє відділ управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Рівне нській області.