Спочатку перевіряти − потім купувати радять майбутнім автовласникам у регіональному центрі МВС Рівненщини.

Купівля автомобіля, звісно, справа приємна, однак не всі покупці ставляться до неї відповідально. З огляду на те, що останнім часом значно почастішали випадки автошахрайства, експерти наполегливо рекомендують – перевірте своє авто перед покупкою! Адже, кількість так званих автомобілів-клонів на українських автошляхах справді вражає. Як свідчить статистика, кожна десята автівка має свого двійника. Це, зазвичай, не розмитнені або крадені авто з «липовими» документами та зміненими номерами кузова. Найчастіше такі авто везуть з-за кордону, а вже в Україні змінюють номери кузова і реєструють на документи ідентичних транспортних засобів. Підроблюють також і державні номерні знаки. Причому аферисти роблять це настільки досконало, що пересічна людина самостійно не відрізнить фальшивку від «чесного» авто. Тому, аби убезпечити себе від таких випадків, радимо під час купівлі транспортного засобу провести повну експертизу автомобіля. У всіх територіальних сервісних центрах працюють фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, які і проводять належну перевірку транспортного засобу. Що ж стосується вартості такої послуги – то для вітчизняних транспортних засобів вона становить 157 гривень, для іномарок 197 гривень.

Варто зазначити, що експертиза при купівлі транспортного засобу не є обов’язковою, тому майбутній власник авто сам вирішує потрібна вона йому, чи ні.

Шановні автовласники! Працівники територіальних сервісних центрів МВС Рівне нщини в черговий раз звертаються до всіх, хто вирішив здійснити таку недешеву покупку, як автомобіль – буту пильними та обачними!

Перед тим як віддати гроші продавцю, звертайтеся до працівників та експертів сервісних центрів МВС, де вам нададуть кваліфіковану консультацію та практичну допомогу.

Дійте за принципом «довіряй, але перевіряй!», і тоді обманути Вас буде неможливо!

Інформує регіональний сервісний центр МВС в Рівне нській області.