Офіс реформ у Рівненській області новий рік розпочинає з новими ідеями. Нині гостро стоїть питання роботи центрів надання адмінпослуг для людей.

Процес децентралізації має наблизити ці послуги до людей, аби їх можна було простіше та швидше отримати в одному місці. Сьогодні під час робочої наради Юрій Ковтун - начальник відділу з питань підприємництва та регуляторної політики департаменту економічного розвитку і торгівлі РОДА розповів, які адміністративні послуги надаватимуть ЦНАПи в об’єднаних громадах. Обговорили питання реформування системи надання адміністартивних послуг на місцях. Фахівці та експерти Офісу реформ вже вивчають поглиблено механізм роботи ЦНАПу.

Юрій Ковтун розповів про законодавчі зміни у частині делегування адмінпослуг у міські, сільські та селищні ради. Зокрема нагадав про адміністративний збір за надання послуг, адже у 2016 році вони значно зростуть. Тож наявність ЦНАПу – це не лише робочі місця, та наближення послуг до людей, це ще й додаткові надходження у громаду.

Нагадаємо усі п’ять громад Рівне нщини подали пропозиції щодо утворення ЦНАПів на території громад за рахунок проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на Сході України». Директор Офісу реформ у Рівне нській області - Руслан Сивий сподівається , що невдовзі будуть результати цього проекту, і в громадах обов’язково запрацюють ЦНАПи.

Повідомляє Офіс реформ у Рівне нській області/