Жителька села Селець третього грудня поїхала в магазин, залишивши удома без нагляду трьох малолітніх дітей. Дво- та трирічний хлопчики і однорічна дівчинка потрапили в лікарню з переохолодженням та обмороженням ніг.

23-річна горе-матір уранці позичила у сусіда велосипед, аби поїхати до магазину. Коли той близько 15-ї години прийшов до будинку забрати двоколісний, то виявив, що двері замкнені, а всередині троє малолітніх дітей просять про допомогу. Чоловік став вибивати замок та повідомив правоохоронців.

Працівник поліції, який знаходився неподалік місця події, відразу прибув за викликом, де виявив у холодній хаті трьох змерзлих дітей. Медики, котрі госпіталізували їх до Дубровицької центральної лікарні, діагностували загальне переохолодження, а у дворічного хлопчика ще й часткове обмороження ніг першого ступеня. Зараз вони перебувають під наглядом лікарів.

Як з’ясувалося, 23-річна матір має п’ятьох дітей. Старший семирічний син проживає із бабусею та дідусем, а п’ятирічним наразі опікується сусід, який час від часу забирає до себе хлопчика.

Жінка ніде не працює, зловживає спиртними напоями, веде аморальний спосіб життя, перебуває на обліку служби в справах дітей. За статтею 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України її було засуджено до одного року обмеження волі. За цією ж статтею правоохоронці знову відкрили кримінальне провадження.

Зараз працівники поліції розшукують жінку, яка ще досі додому не повернулась. Триває досудове розслідування. Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області.