У Володимирецькому районі рятувальники врятували від знищення вогнем житловий будинок та поруч розташовані будівлі.

03 січня о 04:24 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Великий Жолудськ, Володимирецького району. По прибуттю рятувальники встановили, що загоряння сталося на горищі дерев’яного житлового будинку. Вогнеборці негайно провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі 2 водяні стволи. Зважаючи на пізній час виявлення та повідомлення про пожежу, вогонь встиг поширитися по всій покрівлі будинку. Разом з тим, існувала загроза поширення вогню на поруч розташовані сусідні будівлі.

Завдяки чітким, професійним та злагодженим діям вогнеборців о 05:16 пожежу вдалося локалізувати, а о 06:15 повністю ліквідувати, чим вдалося запобігти розповсюдження вогню на всю площу житлового будинку та перекидання полум’я на поруч розташовані будівлі.

Для ліквідації пожежі залучалися чергові караули 11-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Володимирець та рятувальники 5-го державного пожежно-рятувального поста смт. Рафалівка. Всього на ліквідацію пожежі було залучено 8 чоловік особового складу.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дах, та пошкоджено перекриття житлового будинку. На щастя загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Всі обставини пожежі, її причину та обсяги збитків наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники Рівне нщини закликають громадян суворо дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах та помешканнях, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Як показує досвід, більшість пожеж виникають саме через так званий «людський фактор» та недотримання правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте, що тільки неухильне дотримання вимог пожежної безпеки допоможе не допустити виникнення пожеж. Вогонь легковажності не пробачає!

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.