Звичайно, не секрет, що будь-яке святкове гуляння у більшості рівнян асоціюється з великим святковим столом і передчуттям задоволення від смачної їжі. І рідко хто в цей момент замислюється про користь чи шкоду для нашого здоров’я того чи іншого продукту або страви, а тим більше про калорійність. Головне, щоб було смачно. Тому, більшість страв на святі не тільки смачні, але й вельми калорійні.

Уникнути стресового стану для організму, викликаного переїданням, і не відмовляти собі в задоволенні від святкових страв нам допомагає дотримання простих рекомендацій.

На наступний же день після застілля потрібно влаштувати організму відпочинок - провести розвантаження, і вагу при цьому можна знизити, прибравши від 500 г до 1,5 кг зайвого.

Можна зробити 3 розвантажувальних дні: на вуглеводах, білках і жирах - організму буде легше засвоїти їжу окремо, і голодними ви себе відчувати не будете.

Треба їсти печені або сирі овочі, фрукти, каші з цільного крупи, без масла і солі - кишечник очиститься і стане працювати нормально. Розділіть продукти на 6 порцій, і їжте потроху протягом дня.

В свою чергу, білкова їжа допомагає нормалізувати обмінні процеси і стимулює активність речовин, що попереджають жирові накопичення в організмі, тільки не треба їсти м'ясо: візьміть нежирну рибу (400 г), відваріть її і їжте разом з капустою, сирої або приготованої на пару, без солі - теж 6 разів на день.

А так зване, розвантаження на жирах також покращує обмін речовин і активізує травні ферменти, але не треба змішувати жири з крохмалом: протягом дня можна з'їсти 500 г сметани, розділивши її на 5 прийомів, і 2 рази можна випити по маленькій чашці кави з молоком без цукру. Замість сметани можна випити за день 5 склянок жирного кефіру.