Звичайно, традиційний напій Нового року в українців - пляшка шампанського! Деякі зустрічають Новий рік з келихом ігристого вина. Ми вирішили з`ясувати з якими напоями в інших країнах прийнято зустрічають Різдво?

1. Глінтвейн - Німеччина, Австрія

Глінтвейн або гаряче вино – популярний зігріваючий напій у Німеччині та Австрії, створений на основі червоного вина з додаванням різних спецій: кориці, кардамону, імбиру і гіркого апельсина. Однак добавки можуть змінюватись в залежності від країни та особистих уподобань кухаря.

2. Різдвяний пунш – Великобританія

Британська традиція святочних ходінь від хати до хати зі співом різдвяних гімнів і побажань здоров'я бере свій початок в 1400-х роках. Святкування святок також включає в себе розпивання гарячого сидру на основі елю, а сама назва Wassail на персидського означає "будь здоровий". І хоча традиція різдвяних святок вже застаріла, зате цей напій все ще актуальний для Англії (особливо коли піднімають тост за здоров'я).

3. Кола-де-моно – Чилі

Дослівно кола-де-моно означає "хвіст мавпи". Цей чилійський напій нагадує гоголь-моголь і п'ється холодним. Вершкова суміш готується з чилійської горілки aguardiente (іноді її замінюють на ром або бренді), молока, кави, мускатного горіха, ванілі, кориці і гвоздики.

4. Глогг – Скандинавія

Глогг – це скандинавський варіант німецького глінтвейну. У Швеції иФинляндии цей напій буває як алкогольним на основі червоного вина, так і безалкогольним, зробленим з чорної смородини і соку винограду. Глогг подається в гарячому вигляді; в якості добавок використовуються кориця, гвоздика, апельсин, щіпка родзинок і мигдалю.

5. Пунш Navideño – Мексика

Якщо вам пощастило зустріти Новий рік у Мексиці, то обов'язково спробуйте гарячий пунш – Ponche Navideño, який часто продають прямо на вулиці. Напевно не існує правильного рецепту його приготування, але точно відомо, що в напій входить мікс з цукрової тростини, яблук, груш, цитрусових, родзинок, чорносливу і мексиканського глоду (місцевого фрукта, відомого ще з часів ацтеків). Для дорослих у пунш додають текілу, коньяк і ром. Джерело: domik.ua