Австралійський портал ((((http://babyology.com.au/maternity/15-things-to-never-say-to-a-pregnant-woman.html)(Babyology)) зробив цікаву добірку з 15 фраз, які, як стверджує автор списку, в тій чи іншій послідовності чули всі вагітні жінки в світі. Всі ці фрази визнані дратівливими, недоречними і незграбними.

1. Можна помацати твій живіт?

Якщо сказати «так», отримаєш неприємні відчуття від цих дивних погладжувань, а якщо «ні» - здивований погляд. Обидва варіанти однаково жахливі.

pic

2. Ти знаєш, що це шкідливо для дитини?

Вагітні жінки обізнані про те, що корисно, а що не дуже. Тому дайте їм можливість спокійно доїсти цей вершковий сир і м'ясні делікатеси.

3. Ох, ще так довго!

Зазвичай так реагують люди, які дізнаються передбачувану дату пологів. Як пише Babyology, вагітні воліють почути: «Залишилося зовсім трохи!».

4. Скоро тобі доведеться попрощатися зі сном!

Після цього зазвичай йде порада спати якомога більше, поки є час. Необов'язково повідомляти співрозмовника, що новонароджені можуть спати по 16 годин на добу, нехай думає, як йому хочеться.

5. У тебе буде дівчинка. Це видно по тому, як проходить твоя вагітність.

Звичайно, прикмети знають усі. А на результати УЗД і слова лікарів не варто звертати увагу.

6. Здається, ніби ти скоро лопнеш.

Babyology радить відповідати: «Обов'язково, і забрудню ваше взуття».

7. А він там точно один?

Babyology рекомендує фразу: «Ні, там три слоненяти». І звичайно, це буде не перший жарт на цю тему. Але вже немає сил веселитися, коли тобі тиснуть на сечовий міхур зсередини.

8. Ти просто сяєш!

Взагалі-то, це піт!

9. Мені ніколи не подобалося це ім'я.

Ще одна можлива репліка, яку вагітна жінка може почути після того, як повідомить ім'я майбутнього дитини: «Я знаю одного, він зараз у в'язниці». Babyology радить говорити, що ім'я ще не вибрано, або відповідати, що збираєтеся назвати дитину ім'ям того, хто запитує.

10. Це запланована вагітність?

Наступне питання, будь ласка.

11. Я знаю, що ти хочеш дівчинку / хлопчика.

Майбутній мамі двох хлопчиків постійно будуть говорити, що вона хоче дівчинку. Жінці, яка виношує дівчинку, будуть твердити, що насправді вона хоче хлопчика. Просто погодьтеся, це простіше, ніж сперечатися.

pic

12. Ти плануєш годувати грудьми?

До цієї ж категорії належать питання про пологи, спільному сні та сповиванні.

13. У мене так болить спина.

Або інший коментар в тому ж дусі: «Я так втомлююся». Гей, ви всі, припиніть скаржитися! Ви просто не знаєте, що таке по-справжньому «болить спина» і «я втомилася»! Babyology рекомендує скористатися технікою правильного дихання, якої навчають на курсах для вагітних. Вона створена спеціально для таких випадків.

14. Ти не проти, якщо я з'їм останній шматок торта?

Руки геть від торта!

15. Можна я дам тобі пораду?

Відповіді не буде потрібно, тому що порада вже озвучена. Непрохані поради - невід'ємна частина будь - якої вагітності, і вони будуть супроводжувати майбутню маму протягом усіх трьох триместрів. А які фрази дратували вас під час вагітності?

pic

Джерело: krosha.net