З метою збагачення, керівник одного з відділень столичного регіону здійснила касові операції та привласнила понад 90 мільйонів гривень банківського фонду.

Працівники УЗЕ НП України в Одеській області встановили особу начальника філії. Жінці повідомлено про підозру у заволодінні грошовими коштами в особливо великих розмірах. Їй загрожує від 7-ми до 12-ти років позбавлення волі.

До працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Одеській області надійшла заява від представників банківської установи. Вони повідомили, що з рахунку банку зникли понад 90 мільйонів гривень. Банківська установа зареєстрована в місті Одеса та має регіональні управління та відділення на всій території України.

Під час досудового розслідування працівники УЗЕ встановили, що на переміщення грошових коштів зловмисникам знадобилось менше доби. Відповідно документації гроші перераховували на рахунки не існуючих відділень банку. Як філії, так і касові операції існували лише на паперах.

Співробітники Управління захисту економіки НП України Одещини встановили одного з фігурантів злочинної оборудки. Правоохоронці впевнені, що до скоєння даного кримінального правопорушення причетні декілька осіб. З метою збагачення, керівник одного з відділень столичного регіону здійснила касові операції та привласнила понад 90 мільйонів гривень банківського фонду.

На даний час жінці оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна. Працівники поліції вживають заходів по встановленню кола осіб, причетних до злочинної оборудки, а також місце знаходження виведених грошових коштів.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.