Обстановка у зоні проведення АТО загострюється, повідомили у ((https://www.facebook.com/ato.news/posts/1122745187736286)(прес-центрі штабу АТО)).

У Різдвяну ніч бойовики проросійських НЗФ вчергове продемонстрували своє справжнє ставлення до будь-яких християнських цінностей. Загарбники встановили справжній післяноворічний рекорд із кількості порушень режиму «повної тиші».

Виконуючи вказівки свої господарів з Москви, противник 51 раз застосовував зброю проти українських захисників.

Впродовж вчорашнього вечора кремлівські найманці відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів в районі Мар’їнки, стрілецької зброї та підствольних гранатометів - біля Верхньоторецького. З такого ж озброєння злочинці двічі били по наших позиціях біля Гранітного, що на Маріупольському напрямку.

Окрім того, проросійські гібридні бандформування провокували наших воїнів на відкриття вогню у відповідь на околицях Горлівки. Зокрема, використовуючи великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, російські маріонетки били в напрямку Майорська, Зайцевого та Новгородського.

Не припинились хаотичні обстріли наших опорних пунктів і біля тимчасово підконтрольного бойовикам Донецька.

Так, українських захисників на підступах до Авдіївки невігласи обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї. З такої ж зброї окупанти гатили в бік Пісків та Опитного. Бандити застосовували зброю і після опівночі.

З початку цієї доби поціновувачі «руського міра» вже близько 10 разів відкривали вогонь в бік наших воїнів. Зокрема, зі стрілецької зброї прицільно в районі Новгородського. Турбуючий вогонь з гранатометів, стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів окупанти вкотре вели в районі Донецького аеропорту та знову північніше Горлівки.

До слова, після опівночі декілька мін з 120-мм мінометів, застосування яких заборонене Мінськими домовленостями, розірвались неподалік позицій сил АТО біля Зайцевого.