У результаті спільних скоординованих дій прокуратури Рівненської області з працівниками УСБУ в Рівненській області та Державної пенітенціарної служби в Рівненській області задокументовано неправомірну діяльність офіцера однієї із установ виконання покарань.

Старшого лейтенанта внутрішньої служби викрито на систематичному одержанні неправомірної вигоди за передачу заборонених предметів (мобільних телефонів та спиртних напоїв) особам, що утримуються у місці несвободи, - повідомив заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик. - До протиправної діяльності останній залучив свого підлеглого, якого сьогодні й затримано при спробі передачі у охоронювану зону 4 мобільних телефонів та грошових коштів.

На цей час слідчими прокуратури Рівне нської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочину, обрання запобіжного заходу та відсторонення правоохоронця від посади.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.