2580 дозволів вже надано на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 375 гектарів.

Про це повідомили в головному управлінні Держгеокадастру у Рівне нській області.

За словами фахівців, учасники АТО планують використовувати землю під будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд 1581 ділянку площею 157 гектарів, для ведення садівництва 808 ділянок площею 84,9 гектарів і 191 земельну ділянку площею 133,3 гектари – для ведення особистого селянського господарства.

Усього із заявами про отримання земельної ділянки до територіальних органів землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування області звернулося майже 5 тисяч захисників Батьківщини.

Найбільше бажання отримати земельні ділянки учасники АТО виявили у Рівному 1473, Рівне нському – 910, та Здолбунівському районі – 395. Усі клопотання учасників АТО розглядаються у стислі терміни в першочерговому порядку.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.