Відомо, що кожен день у світі випивається більше 2,5 млрд чашок кави. Як підбадьоритися без традиційної чашки кави, читаємо далі.

Крім кави, є й інші продукти, які можуть зробити твій ранок по-справжньому добрим і продуктивним.

Склянка холодної води.

Звичайна питна вода з льодом і скибочкою лимона, допоможе прокинутися не гірше, ніж міцна гаряча кава. Справа в тому, що холодна вода вранці і натщесерце, для твого організму стрес, а стрес це збудження нервової системи, а значить і пробудження.

Міцний зелений чай з лимоном, або імбиром.

Хороше поєднання кофеїну, корисних антиоксидантів і вітаміну С. Такий чай не тільки допоможе “струсити” залишки сну, але і підніме настрій. Цей тонізуючий напій не тільки бадьорить, але також ще прискорює обмін речовин, що перешкоджає набору зайвої ваги. А щіпка, або паличка кориці зроблять твій ранок воістину приємним і ароматним!

Цикорій.

Ароматний замінник кави, цикорій, хороша альтернатива кави. Цей продукт благотворно впливає на нервову систему, активізує обмін речовин і стимулює імунну систему. Крім того, цикорій сприяє посиленню і прискоренню метаболізму.

Жменя горіхів.

Ситні горіхи стимулюють роботу мозку, зміцнюють імунітет і сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. Варіант корисного і підбадьорливого сніданку: жменю горіхів, 1 ч.л. меду і зелений чай з імбиром.

Цитруси.

Всі цитрусові тонізують і стимулюють роботу мозку і пробуджують нервову систему. Грейпфрутовий, або апельсиновий фреш може розбудити не гірше міцної чашки кави.