Протягом останніх п’яти діб до поліції надійшло три звернення щодо подій, які відбулися у селі Птича Дубенського району. За всіма фактами правоохоронці проводять перевірку.

8 січня у село Птича приїхали паломники з різних куточків України. Спільно із місцевими вірянами Московського патріархату вони влаштували в селі хресну ходу, через яку і почався черговий конфлікт.

Щодо нанесення тілесних ушкоджень 35-річній місцевій жительці 9 січня до Дубенського відділу поліції телефоном повідомила чергова медсестра міської лікарні. Лікарі діагностували у жінки струс головного мозку, закриту травму живота та осадження правої верхньої повіки. Потерпіла повідомила, що тілесні ушкодження 8 січня близько в обідню пору їй нанесли невідомі поблизу церкви. Відомості за цим фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

9 січня о 18:30 до поліції звернулась 21-річна жителька села Птича, що опівдні під час обходу села місцева жителька вчиняла хуліганські дії, а близько 15 години односельчанин ображав її нецензурною лайкою. За цими двома фактами відомості внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Поліцейські з’ясовують усі обставини цих подій.

Правоохоронці продовжують нести службу та забезпечувати правопорядок поблизу Свято-Успенського храму у селі Птича.

До теми: У Птичій триває конфлікт навколо церкви: після бійки госпіталізована жінка [ФОТО+ВІДЕО]

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області